Webcotrans vernieuwt onafhankelijk uitwisselingsplatform

Webcotrans Organisation lanceerde zopas haar nieuwste uitwisselingsplatform voor containertransport. De focus werd hierbij gelegd op tijdoptimalisatie via upload/EDI/API.

Containertransportopdrachten verdelen onder uw vaste onderaannemers of derde partijen in 1 muisklik. "Doordat gebruikers rechtstreeks via een EDI- of API-verbinding, of door middel van het opladen van een XML-bestand, hun transportopdrachten kunnen gaan aanbieden, kunnen we een tijdsbesparing omzetten naar een kostenbesparing", zegt Niels Mariën, oprichter van Webcotrans. "In deze nieuwste versie werd de focus niet alleen gelegd op automatisering, maar werd er ook rekening gehouden met onze klikanalyse." Een analyse die registreert welke pagina's of functies het meest frequent worden geraadpleegd en of deze op de meest optimale manier kunnen worden opgeroepen.

"De klant kan te allen tijde bepalen welke partijen zijn aangeboden transportopdrachten wel of net niet kunnen raadplegen", geeft Mariën aan. "Een uitgebreide module om onderaannemers te beheren en een blocked list voor gebruikers waar u liever niet mee samenwerkt, zorgen ervoor dat uw transportopdracht zichtbaar wordt voor de juiste partij. Wie u uiteindelijk kiest om uw transportopdracht te laten uitvoeren en aan welk overeengekomen tarief, bepaalt u als aanbieder", legt hij uit.

De nieuwe versie van Webcotrans is nog maar het begin. "Als aanbieder van een platform moet je innovatief zijn ingesteld en continu willen verbeteren. Binnen onze organisatie staan nog tal van zaken op onze to-dolijst waardoor we minimaal 1 keer per maand een update kunnen aanbieden. Dit kan gaan van een uitbreiding van een bestaande functionaliteit tot de lancering van een geheel nieuwe module. Denk dan maar bijvoorbeeld aan een tool voor het uitsturen en opvolgen van tenders", geeft Mariën aan.

Webcotrans is ontwikkeld voor alle partijen in containertransport. Bij registratie volgt een gegevenscontrole - zowel door de organisatie Webcotrans als door haar aangesloten leden - om de geloofwaardigheid van de geregistreerde na te gaan. De gebruiker van Webcotrans betaalt 2,50 euro voor iedere gekochte transportopdracht.